• Pincelátogatás
  • Mór
  • Ezerjó élmény-válogatás

ÖRÖM A KÖBÖN- avagy a Móri Bornapok 2013-ban tényleg a mi bornapunk volt

A Móri Bornapok az országos borrendezvények közül számunkra a legkedvesebb, hiszen móri borászatként mindig hazabeszélünk. Nagyon sokat készültünk rá, csütörtökön még szüreteltünk pénteken már bornapoki vendégfogadásra készen álltunk, ebből a család minden tagja kiveszi a részét, hiszen két helyszínen is vártuk a Mórra látogató borkedvelőket.


1. október 4-én pénteken adta át Fenyves Péter, Mór polgármestere az év legjobb móri Ezerjójának járó Mór város bora címet, melyet a Geszler Családi Pincészet két testvérborászának, Geszler Józsefnek és Imrének. A nagy dicsőségen kívül, ezzel a címmel az is jár, hogy a címkén használni lehet a város címerét.


Megjelent cikk róla a Fejér Megyei Hírlapban: http://feol.hu/hirek/mori-bornapok-nem-am-csak-borivoknak-1570250


1. Mór Város Ezerjója díjátadón

2. Mór Város Ezerjója díjátadón (fotós: Hrubos Zsolt)


2. A Móri Bornapok főszereplője, illetve utána egész évben Mór arca, háziasszonya a móri borkirálynő, akit a bornapok péntek estéjén választanak meg a borkirálynő választáson, mely egy borelméleti, gyakorlati verseny. Idén a Geszler Családi Pincészet képviselője Geszler Csilla nyerte el ezt a megtisztelő címet, akinek egyébként választott bora a Móri Ezerjó 2012- Mór Város Bora volt, és aki civilben nyomozó. Most ő képviseli mind Mórt, mind a borvidéket országszerte amerre meghívást kap, viszi a móri borok jó hírét. Élményeiről, szerepléseiről blogot is készül vezetni, illetve a közösségi oldalon is lehet róla olvasni (többek között a részletes bemutatkozóját is.)  https://www.facebook.com/pages/M%C3%B3ri-Borkir%C3%A1lyn%C5%91-2013-Geszler-Csilla/548042555267148?hc_location=stream


Megjelent cikk róla a Fejér Megyei Hírlapban: http://feol.hu/hirek/a-borkiralyno-is-geszler-1570560


1. Geszler Csilla 2013 év móri borkirálynője

 

2. Geszler Csilla a móri borkirálynő, a szüreti felvonuláson (fotós: Hrubos Zsolt)


3. Ez a díj ugyan eltörpül a fentiek mellett, de nekünk legalább olyan fontos a jó borok mellett, hogy milyen miliőben kóstolják azokat vendégeink. Évről-évre nagyon készülünk a bornapos faház és pince dekorációra, kitaláljuk a koncepciót és megvalósítjuk kedves barátunkkal Kelemen Mónika Kövirózsa Virágüzlet tulajdonos virágkötőjével. Idén a családunk történetére koncentráltunk és a régi és mostani képekből készítettük a díszítést az őszi Vértes színeivel kombinálva. A móri Borbarát Hölgyek Egyesülete a leghangulatosabb faháznak minősítette. Köszönjük szépen!


Bornapi faházdíszítés részlet (fotós: Zelovits Gábor)


Végezetül szeretnék megköszönni minden kedves vendégünknek, akik a pincében vagy a borutcában kóstolt nálunk, nagy boldogság, ha együtt örülhetünk a vendégekkel, ha megoszthatjuk az élményeinket velük. Akinek felkeltettük az érdeklődését Mór, a Móri Borvidék, pincénk, a boraink iránt ne habozzon, jöjjön el még idén a gyönyörű színű őszben, vagy majd a fagyosabb gyertyaillatú télbe. Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő évében koccinthassanak a Móri Borkirálynővel valamely rendezvényen az országban.

Tetszett? Ossza meg másokkal is!


Geszler Pince borajánló
Geszler Családi Pincészet

Elérhetőségeink

Geszler Családi Pincészet

Tradicionális 200 éves sváb borkóstoló pince:

8060 Mór, Zrínyi u. 25.

Modern látványborászat:

8060 Mór, Martinovics u. 6/c.

Geszler József +36 (30) 481-9248
Geszler Imre +36 (30) 482-0427

Térkép

Hírlevél

Értesülj rendszeresen a móri, borvidéki hírekről, eseményekről. Borainkról, „Ezerjó” programjainkról, akcióinkról, hogy hol és mikor merre járunk, hol találkozhatsz velünk. Kövess minket a Facebook oldalunkon és a Pinterest oldalunkon is és iratkozz fel a hírlevelünkre:


VP3-4.2.2-16
Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása pályázat.
Részletek