Rólunk

Geszler Család

Nagyon szerencsések vagyunk, hiszen Mór remek helyen fekszik, az egyik legjobb adottságú borvidéke Magyarországnak, a Vértes és a Bakony hegység között elterülő Móri árokban a Közép-Dunántúlon.

Közel 40 hektáron gazdálkodunk, negyedik generáció óta. Sokféle szőlővel foglalkozunk, mint például a Móri borvidék egyik büszkeségével, az Ezerjóval, továbbá Zenittel, Királyleánykával, Zöld veltelínivel, Chardonnay-vel, Irsai Olivérrel, Kékfrankossal és a legfiatalabb telepítésünk az Olaszrizling.

Borainkat sváb szorgalommal, nagy gondossággal és szeretettel készítjük negyedik generáció óta a borszerető embereknek, móri, megyei, országos, nemzetközi sikerekkel. Jelenleg egyre növekvő palackszámmal dolgozunk köszönhetően az egyre bővülő fogyasztó táborunknak és a sok pozitív visszajelzésnek.

Pincénk emeletén kialakított borkóstoló helyiségben 80 főt tudunk vendégül látni.

Területeink

Geszler Cserhát
Cserhát dűlő

Ezerjó szőlő található a Cserhát dűlőben kötött, barna erdőtalajon. 2 hektár területünkről mindig egészséges, szép szőlő került a pincébe.

Geszler Reményhegy
Remény-hegy

Remény-hegyen 7,6 hektáron, homokos talajon terem még Zenit, Zöld veltelíni, Királyleányka, Irsai Olivér, Kékfrankos és az új telepítésünk, az Olaszrizling, amire mi is nagyon kíváncsiak vagyunk.

Geszler Patyesz
Patyesz

Patyesz névre hallgat az a 2,8 hektáros terület, ahol a méltán kedvelt Irsai Olivér borunk alapanyaga található. Barna erdőtalajon, lankás, napsütötte hegyoldalban nevelkedik a szőlő.

Geszler Koronahegy
Korona-hegy

A Korona-hegyen 2,6 hektáron Királyleányka található, ahol a kötött, sóderes talaj kiemelkedő savakat biztosít a szőlőnek.

Geszler Látóhegy
Látóhegyi-dűlő

A látóhegyi- dűlőben 5,5 hektár területen Chardonnay szőlő található. Itt a barna erdőtalajba egy kis mészköves hatás is érezhető, amely a Chardonnay-nak különösen kedvez.

Geszler terasz
Csókai dűlő

Az általunk terasznak hívott Csókai dűlő a legnagyobb egybefüggő területünk a Vértes lábánál. Teraszos művelésről kapta a nevét, 5 különálló kis területből áll. Az összesen 13,7 hektár területen Ezerjó, Királyleányka, Zenit és Chardonnay szőlő fajták találhatóak, illetve most tavasszal telepítünk a legfelső szintjére kékfrankost.

© Geszler Családi Pincészet Mór 2024. | web: info@u22.hu